Close

Dansföreställningar för barn & unga

Har du funderat på att göra en dansföreställning för barn och unga?

Är du intresserad av att möta barnpublik i ditt skapande? Har du en idé som du gått och ruvat på? 

Om ZebraResidens

ZebraResidens startade år 2021 och vänder sig till dig som vill skapa en föreställning för barn och unga. Vi erbjuder vår scen, mångårig kompetens och erfarenhet av att producera dansföreställningar för barn och unga samt produktionsmedel. Nästa ZebraResidens äger rum 2025. 

Vem kan söka?

För att vara kvalificerad att söka krävs att du har någon form av utbildning inom scenkonst, dans, koreografi eller motsvarande erfarenhet.

Ansökan sker via ett Googleformulär och kommer att vara uppdelat i ett antal steg där det första urvalet kommer att vara anonymt. Efter första urvalet kan vi be om kompletteringar. Vi väljer ut ett antal ansökningar och kallar dessa till intervju.

”Under min residenstid så fick jag bra vägledning i hur en kan koreografera för barn, jag lärde mig att desto tydligare dansaren är mot sig själv desto tydligare är det för barnen.” – Ellinor Ljungkvist Gala Dance Bergslagen

Detta erbjuder vi:

ZebraResidens 2021 erhölls av koreografen Ellinor Ljungkvist (Gala Dance Bergslagen) som tillsammans med dansaren Niklas Fransson arbetade med  föreställningen Jaguaren. Föreställningen bygger på en barnbok av Ulf Stark och Anna Höglund.