ÖFA:MONSTER – turné

- En generös monsterföreställning!

Av och med ÖFA-kollektivet

Målgrupp: från 13 år

Det blir häxdans, sång, överdrivna gester och fika. Runt ett festbord blandas gräddoft med svettstänk, skratt med skämskudde och självhat med allsång. Här hyllas det mest pinsamma, sorgliga, arga, glada och kåta. I ÖFA: MONSTER härjar monstruösa känslor och drömmar om alternativa verkligheter. I interaktion med publiken blandas fiktiva och verkliga monster.

 Press

”Att genus och normativitetsfrågor är själva motorn i Monster är klart, men ÖFA närmar sig med lust och sinnlighet” - Margareta Sörenson, Expressen

ÖFA:MONSTER var en av föreställningarna som var juryns urval till BIBU 2016.
JURYNS MOTIVERING: "När känslorna tar över vågar en kanske inte visa dem öppet. Trots det, eller kanske just därför, kan de anta oanade proportioner inuti, likt ett oregerligt odjur. I ÖFA:Monster får de bestar och vidunder som bultar där inne, tvärt om härja i det fria. I tvära kast omfamnar ÖFA glädjen, sorgen, självhatet och passionen. Föreställningen är en ösig, bråkig och pinsamt kul blandning av dans, sång och samtal. Är det bara jag som känner så här? Nej, ÖFAs monster är allas monster."

ÖFA-kollektivet bildades hösten 2004 och har sedan dess utvecklat en konstnärlig verksamhet som är stark och återkommande inom svenskt scenkonst. Det som utmärker ÖFA är de normkritiska och kollektiva arbetsprocesserna samt en ovilja att dela in sig i yrkeskategorier och hierarkier.

 
  • Medverkande: ÖFA-kollektivet
  • Scenografi och kostym: ÖFA-kollektivet
  • Ljus: Mira Svanberg
  • Produktion: ZebraDans